Skip links
Congrés ASEME

L’Electra participa al XXVII Congrés d’ASEME

Els passats 26 i 27 d’octubre, l’Associació d’Empreses Elèctriques (ASEME) va organitzar el seu congrés anual a Barbastre (Osca). L’objectiu era intercanviar informació per contribuir a la millora del sector energètic a través de presentacions i taules rodones.

A aquest esdeveniment hi van assistir més de 150 persones, convertint aquests dos dies en una oportunitat única d’intercanvi d’opinions. El congrés va comptar amb la participació d’Oriol Xalabarder, president d’ASEME i Conseller Delegat de l’Electra Caldense. A més, es van desplaçar fins allà tres membres de l’equip de l’Electra: Anna Domenjó, directora tècnica comercial a l’Electra Caldense Energia; Daniel Majó, adjunt a direcció – departament jurídic; i Xavier Bou, Deputy General Manager Business Development & Renewable Energy Communities i director d’Elecsum.

Congrés ASEME

Compromís i col·laboració: Reflexions destacades del congrés

El congrés va comptar, a més dels ponents experts, amb el suport de les administracions locals, autonòmiques i nacionals. L’alcalde de Barbastro, Fernando Torres, va donar la benvinguda i va participar en el tancament juntament amb María del Mar Vaquero, vicepresidenta segona i consellera d’Economia, Ocupació i Indústria del Govern d’Aragó; i Josep M. Salas Prat, conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència d’Espanya (CNMC).
També va estar present Isaac Claver, president de la Diputació de Huesca; el president de les Càmeres de Comerç, Manuel Rodríguez; el director general de l’Associació d’Empresa Familiar d’Aragó, Jorge Esteban; i Javier Betorz, delegat del Govern d’Aragó a Huesca.

En la seva intervenció, el president d’ASEME, Oriol Xalabarder, va explicar que durant el congrés “s’havia constatat que estem en un canvi de paradigma, que requereix d’una transformació i digitalització que sens dubte suposen un repte”. En aquest sentit, Josep M. Salas de la CNMC va recolzar les seves paraules i va dir que “el repte era compartit entre tots els agents del sector, inclòs el propi regulador”.

D’altra banda, i amb la intenció de manifestar també el seu compromís, la vicepresidenta María del Mar Vaquero va dir que “l’administració ha d’assumir el paper de facilitadora per contribuir a l’impuls necessari d’aquest sector”.

El paper clau de la digitalització en la distribució elèctrica Local, amb Oriol Xalabarder

La jornada del 26 d’octubre va concloure amb una taula rodona moderada per Oriol Xalabarder sobre les “Claus per a la digitalització de l’activitat de distribució elèctrica d’àmbit local”.

A la taula van participar Fina Bernárdez, directora general d’Eléctrica de Barbastro; Juan Díaz, director general d’Electra de Carbayín; Albert Estapé, director general d’Anell i vicepresident d’ASEME; i Francisco Javier López, director general del Grup Gaselec i vicepresident d’ASEME. Tots els ponents van coincidir en què els reptes i objectius del sector passen d’una activitat reactiva a una més proactiva, i per aconseguir-ho, la digitalització és clau.