Skip links
Escola Bernat de Mogoda

L’escola Bernat de Mogoda, de Santa Perpètua, aposta per l’energia solar i la sostenibilitat col·lectiva

Santa Perpetua de Mogoda, una localitat que destaca pel seu compromís amb el desenvolupament sostenible, és la llar de L’escola Bernat de Mogoda, un establiment educatiu que està prenent mesures cap a un futur energètic net.

L’aposta per l’energia solar

Ubicada al cor de Santa Perpetua, la escola pública Bernat de Mogoda no és només un lloc on s’imparteix educació; ara també s’ha convertit en l’epicentre d’un projecte innovador centrat en l’energia solar. Aquesta iniciativa, batejada i liderada per Elecsum, té un caràcter educatiu. Amb una instal·lació fotovoltaica amb no només per l’entitat educativa, sinó també per diverses famílies de la comunitat.

Desenvolupament del projecte

La idea és senzilla però revolucionària. La instal·lació fotovoltaica, que compta amb una potència total de 20 kW, es presenta com una proposta pionera a Santa Perpètua de Mogoda. Per posar-ho en perspectiva, d’aquests 20 kW, s’han assignat 0.5 kW a cadascuna de les 14 famílies que han decidit formar part d’aquest projecte. Aquesta distribució garantia una reducció significativa en la dependència de fonts d’energia convencionals, la qual cosa es tradueix en una disminució de l’empremta de carboni de la localitat. D’altra banda, l’energia restant serà destinada per cobrir les necessitats de l’escola, contribuint d’aquesta manera a un futur més sostenible i conscient per a tota la comunitat educativa.

Escola Bernat de Mogoda
Escola Bernat de Mogoda

Desafiaments i mirada cap al futur

Com en tot projecte innovador, els reptes no s’han fet esperar. Malgrat els avenços significatius fins ara, la transformació de la instal·lació fotovoltaica de particular a col·lectiva ha presentat alguns obstacles. Un clar exemple d’això es el procés d’adaptació que ha de portar-se a terme amb la instal·lació d’un nou comptador de generació, un pas essencial per a la correcta distribució de l’energia. Aquest procés, que està en mans de l’Ajuntament, és crucial per a l’èxit de la iniciativa.

Elecsum, conscient d’aquests desafiaments, treballa dia rere dia estretament amb les famílies involucrades per assegurar-se que tota la comunitat estigui a borda. Malgrat les adversitats, l’esperit comunitari preval.