El 15 de novembre, Energia del Prat va celebrar una junta de socis que va representar un moment important en la transició cap a un futur energètic sostenible al Prat de Llobregat. Amb el suport de l’Ajuntament, empreses locals, entitats i ciutadans pratencs, la comunitat va anunciar una associació estratègica amb Elecsum.

Compromís ferm amb la sostenibilitat

Energia del Prat va ser constituïda aquest passat mes de febrer com a empresa sense ànim de lucre. Va ser impulsada per l’Ajuntament del Prat de Llobregat i està integrada pel consistori, entitats com Fundesplai i la Cooperativa Obrera de Viviendas, empreses del municipi i una associació ciutadana d’usuaris i usuàries. Ara, està a punt de comercialitzar energia produïda als sostres de la ciutat, fet que suposa un compromís ferm amb la sostenibilitat.

Amb Elecsum com a soci estratègic, Energia del Prat es prepara per abastir d’energia 100% renovable i local a 900 llars, comerços i empreses. Amb 200 kW de potència fotovoltaica ja cedits per l’Ajuntament i amb plans d’ampliació fins a 1,2 MW, la comunitat promet liderar la transició cap a una energia més sostenible.

Des d’Elecsum comptem amb una àmplia experiència en energia solar i assumirem la responsabilitat de la gestió integral de la comunitat, assegurant una atenció al client exemplar i facilitant l’estalvi energètic mitjançant una aplicació que permetrà als usuaris controlar els seus consums. Per tant, aquesta unió marca un avenç significatiu en la implementació de la iniciativa pratenca.

El paper clau d’Elecsum: gestió integral i experiència digital

Gràcies a la nostra especialització en la gestió integral i digital de les comunitats energètiques, podrem oferir el nostre suport en la comercialització d’energia. No només això, també podrem crear i mantenir un espai web personalitzat per a la marca “Energia del Prat”, actuant com a plataforma d’inscripció i seguiment dels recursos de generació renovable.

Amb l’aplicació Elecsum, els membres tindran accés a eines digitals que permetran controlar consums, estalvis econòmics i impacte ambiental. D’altra banda, més enllà de la gestió web i de l’app: gestionarem també els contractes d’adhesió dels membres, l’acord de repartiment de l’energia i altres documents necessaris. També ens encarregarem de l’enviament d’informació de seguiment als membres, gestionarem de manera eficient el repartiment de la potència disponible i donarem suport en la presa de decisions per al millor aprofitament de l’energia.

Per tant, aquesta col·laboració no només impulsa la comunitat en termes d’energia renovable, sinó que també ofereix serveis de facturació als membres en nom del promotor. Amb la participació d’Electra Caldense Energia, des d’Elecsum facilitarem la comercialització d’energia sostenible sota la marca “Energia del Prat”. Com dèiem, aquest servei inclou energia 100% verda certificada, facturació directa i un servei d’atenció al client de primer nivell.

Referent per a impulsar el canvi

L’aliança estratègica entre l’Ajuntament, l’associació ciutadana i Elecsum representa una oportunitat única per transformar radicalment el paisatge energètic local i és un pas significatiu cap a un futur més sostenible i descentralitzat en el sector de l’energia.

Durant la junta del 15 de novembre, Esther Garcia, regidora de Dret a l’Aigua i Energia Públiques de l’Ajuntament del Prat, va destacar que “Energia del Prat comença a caminar per compartir amb les llars i comerços de la ciutat energia neta i local. I ho farà oferint un servei àgil, senzill i proper, que és quelcom que sovint troba a faltar la ciutadania en el sector elèctric. En aquest sentit, aquesta comunitat local neix amb la voluntat de democratitzar l’energia. Per fer-ho, comptem amb uns excel·lents aliats, l’equip d’Elecsum”.

Xavier Bou, director d’Elecsum, va expressar l’entusiasme per aquesta iniciativa, considerant-la com la consolidació definitiva del servei de gestió i acompanyament digital de comunitats energètiques. Aquest projecte no només impulsa la transició energètica local, sinó que també destaca el paper fonamental que les col·laboracions entre el sector públic i privat poden jugar en la construcció d’un futur sostenible.

Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat
Junta Socis - El Prat