Skip links
Jornada CEEC

Elecsum explica les funcionalitats de les plataformes de gestió digital a la Fira Solar + Storage

El passat dijous 11 de maig Elecsum va participar a una jornada organitzada pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya al World Trade Center de Barcelona, que tenia com a objectiu donar a conèixer l’estat actual de les comunitats energètiques a Espanya. Aquesta trobada s’ha celebrat en el marc de la Fira Solar + Storage, hi ha comptat amb la participació de diversos experts que han donat una visió global de la situació de les comunitats energètiques a l’Estat.

Xavi Bou, director d’Innovació d’Elecsum, ha participat en la jornada amb una ponència sobre les funcionalitats que han de tenir les plataformes de gestió digital de les comunitats energètiques, posant com a exemple l’experiència d’Elecsum. “Hem creat un software especialitzat en la creació i gestió de comunitats energètiques, que ajuda en tots els processos necessaris per originar una comunitat energètica”, ha explicat Xavi Bou. Durant la seva intervenció també ha destacat el fet que “pertànyer a un grup empresarial on hi ha una distribuïdora i comercialitzadora, ens ha permès donar una intel·ligència i necessitats al procés de creació de comunitats energètiques 100% reals i necessàries per a complir amb tota la tramitació que ens demanen”. La seva presentació s’ha centrat en les diverses modalitats de comunitats existents, en les fases d’un procés de digitalització i ha destacat alguns dels projectes d’I+D en comunitats energètiques.

Jornada CEEC
Bou ha finalitzat la seva presentació fent una crida a l’acció en quant a engegar projectes d’autoconsum col·lectius: “No ens hem d’esperar amb els braços creuats esperant normatives, hem d’actuar i aprofitar la normativa present. Tenim el software, l’experiència i els recursos necessaris per engegar qualsevol tipus de projectes en autoconsums col·lectius”.