Skip links
Eficiència

L’Electra Grup patrocina la X Nit de l’Eficiència del Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya

El Teatre Nacional de Catalunya va acollir el dijous 8 de juny, la X Nit de l’Eficiència, el major esdeveniment del sector energètic de Catalunya, organitzat pel Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) que ha comptat amb la participació de més de 500 empresaris i professionals del sector, a més dels principals càrrecs institucionals del país. L’acte, inaugurat per Quim Daura, president del CEEC, ha comptat amb la presència de la consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà i el secretari d’Empresa i Competitivitat, Albert Castellanos. Jordà, que ha estat l’encarregada de cloure l’acte, ha felicitat al Clúster pel seu aniversari i per la seva tasca i ha dit que “la transició cap a les renovables és un fet, i entre tots l’hem d’accelerar, amb la suma i les sinergies.  Junts, l’administració, les empreses i la ciutadania”

Coincideix que aquest any el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya compleix 15 anys i per tant, l’esdeveniment ha tingut un to més festiu i ha sorprès amb un espectacle interactiu amb el públic. Entorn les ODS, els assistents han participat en un concurs inspirat en el famós concurs televisiu “Un, dos, tres” que ha convertit la vetllada en un acte molt distés i divertit.

Eficiència
Eficiència

Joaquim Daura, president del CEEC, ha donat la benvinguda als assistents i ho ha fet destacant el moment actual de transició energètica en el que ens trobem i el repte que suposa pel sector. En aquest sentit, Daura ha dit “ens cal la col·laboració de tots els agents per descarbonitzar el país i ho hem de fer amb convicció i valentia. Ho hem de fer entre tots, sols no ho farem”. Daura ha afegit que “Eficiència, autosuficiència, descarbonització, democratització i coneixement de l’energia són les 5 dimensions claus de la transició energètica”.

D’altra banda, el president ha posat en valor el fet que el CEEC creix constantment i ha dit “volem seguir creixent en nombre de socis per construir un ecosistema i ajudar el país a reindustrialitzarse”.

L’Electra Grup, soci del Clúster, ha sigut un dels patrocinadors principals de l’esdeveniment i ho ha fet instal·lant una ruleta gegant i repartint caixes d’experiències als assistents.

Els projectes innovadors guardonats a la cinquena edició dels Premis EmErgEnt

Durant l’acte de La Nit, s’han lliurat els guardons de la cinquena edició dels premis EmErgEnt, que tenen com a objectiu reconèixer a emprenedors/es i/ start-ups que hagin desenvolupat projectes innovadors en el sector de la gestió energètica eficient a Catalunya.

Els premis compten amb dues categories, “Llavor” i “Producte”. En la categoria “Llavor” el premiat ha estat Alejandro R Goñi  de  SOLS  per l’accelerador de tecnologies fotovoltaiques de l’Institut de Ciència  de Materials de Barcelona. En la categoria de “Producte”, els premiats han estat Oihan Goenaga, Ander Etxeberria Aranburu i Juan Trullos Pastor per  Zenit – Comunidades energéticas inteligentes.

La consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, el Responsable de  l’Oficina Tècnica i Contratació d’Elecnor, Jonathan Barberà i Joaquim Daura, president del CEEC, han estat els encarregats de lliurar els premis.

Eficiència
Eficiència
Eficiència
Eficiència
Eficiència
Eficiència