Skip links

Elecsum arriba a Gironella i engega Cal Bassacs, una comunitat energètica que hibrida energia fotovoltaica i hidràulica

El 13 de febrer Elecsum va organitzar una xerrada informativa oberta a la ciutadania a Bassacs, barri de Gironella (comarca de El Berguedà a la província de Barcelona) per explicar el projecte de la comunitat energètica Cal Bassacs a totes les persones interessades de la zona. La trobada es va celebrar al local de l’Associació de Veïns de Els Bassacs i hi van assistir representants de l’Ajuntament i de l’Associació de Veïns.

Gironella compta amb una planta hidràulica i en general la idea de poder consumir l’energia que s’hi genera va tenir molt bona acollida. Poder estalviar en la factura de la llum i aprofitar l’energia renovable de total proximitat van ser els temes que més van interessar als assistents. A la xerrada informativa Teresa Sanjuan, directora d’Operacions d’Elecsum i Merche Llorens, responsable d’Atenció al Client, van presentar Elecsum i Cal Bassacs, comunitat oberta tant a la ciutadania, l’administració pública com a les empreses situades dins el radi d’influència, i van explicar com es pot estalviar consumint energia renovable sense haver de fer cap inversió ni tocar absolutament res de casa.

La comunitat energètica Cal Bassacs, impulsada i gestionada per Elecsum, és un projecte innovador que combina la producció i aprofitament de l’energia fotovoltaica i la hidràulica, i la instal·lació d’un punt de recàrrega de vehicle elèctric. L’Electra Instal·lacions s’ha encarregat de la instal·lació i Hidroelèctrica Selga S.A. n’és el promotor. Bassacs és un projecte que compta amb una minihidràulica de 300 kWn que s’hibridarà amb 72 kWn de fotovoltaica. Un cop estigui feta la instal·lació de la planta fotovoltaica, es començarà el procés de legalització.

A Elecsum Volem que ciutadans, empreses i administracions públiques participin activament en la transició energètica i puguin generar un estalvi energètic gràcies a la generació d’energia renovable i de proximitat. Per formar part d’una comunitat energètica no cal fer instal·lacions, ni canviar de comercialitzadors, a més, ets lliure de quedar-t’hi el temps que vulguis! T’entregarem tota l’energia que siguis capaç d’autoconsumir i tots els tràmits necessaris els pots fer còmodament des del teu mòbil. Consumiràs energia 100% renovable i reduiràs les emissions de CO2. Comprova si tens una comunitat energètica a prop i Suma’t a Elecsum!